LOADING
Image

Prednosti digitalne vizit kartice u 6 primjera

Umrežavanje je postalo prisutno na svakom koraku i nije rezervirano samo za osobne potrebe na društvenim mrežama. Ono je važan faktor u poslovanju svih oblika poduzetnika.

U prijašnje doba, kada svakodnevicom nisu vladali pametni uređaji, vizit kartica je bila pitanje prestiža. Kao osnovni instrument razmjene kontakt informacija nalazila se u svakom novčaniku ili džepu sakoa.

Treba istaknuti da doba digitalizacije nije istisnulo primjenu posjetnica. One su i danas prisutne u znatno izmijenjenom izdanju.

Digitalnom izdanju.

Ostanite s nama dok se u ovom tekstu dotičemo nekoliko primjera u privatnom i poslovnom životu kada će CarefreeCard digitalna vizit kartica (DVK) biti od koristi njihovom vlasniku.

  1. Odlazak na konferenciju
  2. Izmjene podataka u trenu
  3. Digitalna vizit kartica za timove
  4. Studentsko umrežavanje
  5. Dodavanje društvenih mreža
  6. Ručno unošenje podataka stvar je prošlosti

Primjer 1. odlazak na konferenciju

Svatko zna da odlazak na konferenciju može biti hektičan događaj. Posebno ako se takav posjet shvati kao izlet, odnosno par slobodnih dana izvan ureda.

Dok će u nekim trenucima vladati ležernija atmosfera, za produktivan događaj potrebno je pripremiti se prije odlaska. Odredite ciljeve koje želite tamo postići, isplanirajte s kime se želite susresti na konferenciji. Čije izlaganje je apsolutni prioritet?

Iako nije potrebno naglašavati, prvo predstavljanje izuzetno je važno. Uvježbajte svoj „poslovni ulet“, tko ste, čime se bavite, koja je je vaša pozicija unutar tvrtke. Dodajte uz kratko predstavljanje i razlog zbog kojega ste odlučili posjetiti konferenciju.

Glavni dio vremena iskoristite za umrežavanje i komunikaciju sa ostalim posjetiteljima. Svaki korak koji možete, automatizirajte.

I tu dolazimo do CarefreeCard digitalne vizit kartice.

Osim upečatljivog prvog dojma pred poslovnim kontaktima, pružanjem digitalne posjetnice prenijet ćete puno više informacija o sebi i svome poslu. Sve to bez bespotrebnog unošenja podataka.

Jedan dodir kartice po stražnjoj strani sugovornikova mobitela i podaci su preneseni.

A sad zamislite da razgovarate sa grupom od 10-ak sudionika konferencije i želite da svi na neki način dobiju vaše poslovne podatke.

Jedna takva digitalna verzija posjetnice u samo par sekundi može proći u krug i svi imaju vaše podatke. Elegantno, funkcionalno i intrigantno u neku ruku. Odnosno, u svačiju ruku.

Da ste morali dijeliti papirne vizitke pojedinačno, kako bi to izgledalo?

Malo nespretno s određenim negativnim štihom onog forsiranog prodavanja sebe i svog posla. Sigurno bi se u toj grupi našlo ljudi kojima vaš posao nije interesantan. Takva papirnata vizitka svoje bi mjestu vjerojatno našla u košu za smeće.

Zato CarefreeCard DVK predstavlja pravo rješenje za umrežavanje na konferencijama. I ne treba zaboraviti, dovoljno je sa sobom imati samo jednu vizitku.

Primjer 2. izmjena podataka u zadnji tren

Digitalna vizit kartica ima posebnost, a to je mogućnost izmjene kontakt podataka u bilo kojem trenutku i prilagodbu sadržaja koji se dijeli sa postojećim i budućim kontaktima.

Izlaskom iz ureda, smartphone postaje poput virtualnog asistenta. Sa mnogim funkcionalnostima i instaliranim aplikacijama može doista pomoći u svakodnevnom poslovanju, ali nije svemoguć.

Na putu do sastanka potrebno je dodati neke video materijale za prezentaciju, cjenik ili drugi vizualni sadržaj. Želite li to napraviti na elegantan način, unesite poveznicu u digitalnu vizit karticu i prilikom sastanka omogućite drugima da pogledaju te materijale na svojim pametnim uređajima.

Ako je potrebna mala izmjena sadržaja kako bi se prilagodila sudionicima nekog drugog sastanka, izmjena se odvija u trenutku i u realnom vremenu. Tako će svi imati priliku vidjeti ažurirane podatke.

Primjer 3. digitalna vizit kartica za timove

U većim poslovnim jedinicama poput odjela, podružnica ili u posebnim uredima ponekad je potrebno svima promijeniti kontakt informacije na vizitkama.

Naravno, takva bi situacija uobičajeno iziskivala dodatan financijski i vremenski trošak. Da li se isplati čekati pravi trenutak da se izvrši izmjena?

Promjena lokacije poslovanja ili slanje pojedinih djelatnika u drugi odjel može izazvati smetnje kada su vizitke u pitanju. Sa DVK-om kontakt podaci se mogu promijeniti onim članovima tima kod kojih je ta izmjena potrebna.

Velike organizacije poput banaka sa značajnim brojem poslovnica, za ažuriranje podataka na digitalnim vizit karticama zadužuju jednu odgovornu osobu. Što se postiže takvom organizacijom?

Jedna vizitka prati zaposlenika neovisno o položaju unutar tvrtke, promaknuću, njegovoj poslovnici ili osobnim podacima poput promjene titule, prezimena i telefonskog broja.

U onim slučajevima kada jedan član tima odlazi u drugu kompaniju, kartica je prenosiva, a podaci se usklađuju sa novim nositeljem te digitalne vizit kartice.

Reputacija tvrtke bitna je za sve. S obzirom da vizitke trebaju odražavati pravo stanje bez da stvaraju zbunjenost kod postojećih i budućih poslovnih partnera, CarefreeCard diigitalna vizit kartica ne ostavlja mjesta konfuziji u poslovnom svijetu.

Primjer 4. studentsko umrežavanje

Imati posjetnicu ne treba biti ograničeno na poduzetnike, vlasnike obrta i tvrtki. Jedan dio populacije koji može imati znatne koristi od digitalne vizitke su studenti.

Vrijeme provedeno na fakultetu je vrijeme stjecanja novih poznanstava i prijateljstava koje će imati dalekosežnu, čvrstu osnovu za buduće poslovne partnerske odnose.

Umrežavanje unutar studentske populacije mali je korak prema stjecanju poslovnih navika. Svaki kontakt danas je jedna stepenica manje na putu ka uspjehu sutra.

U skladu sa modernom tehnologijom, digitalna vizitka može ponuditi svakom studentu da razmijeni podatke na brz i efikasan način. Ona predstavlja most prema lakšem upoznavanju i sigurnost da kontakt podaci neće biti zagubljeni.

Uz osnovne podatke, sa digitalnom vizit karticom mogu se podijeliti i linkovi na društvene mreže. Naravno, prema osobnim preferencijama.

Oni studenti kojima je stalo da uz studij grade i radno iskustvo, posjedovanje CarefreeCard digitalne vizit kartice odškrinuti će mnoga vrata ozbiljnih kompanija, ureda i tvrtki.

Znanje je najbitnije, a nije zgorega poraditi na imidžu. Predstavljanje u najboljem svjetlu pri prvom kontaktu sa poslovnim svijetom izdvaja one koji su spremni na izazove od ostalih.

Primjer 5. dodavanje društvenih mreža

Bez društvenih mreža više se ne može. Biti prisutan na jednoj ili više njih postao je poslovni imperativ. Jednostavna činjenica da konkurencija gura svoj profil zahtijeva držanje tog puta.

S druge strane, društvene mreže daju dobar uvid u to s kime imate posla. Osim osnovnih informacija, moguće je iščitati kome se pojedina tvrtka obraća, tko su njeni primarni klijenti. Iz tona komunikacije lako je razaznati hoće li oni biti odgovarajući poslovni partner.

Naravno, to vrijedi i u suprotnom smjeru.

Važno je znati koja je odgovarajuća društvena mreža za pojedinu tvrtku. Digitalna kartica nudi posebnu mogućnost pohrane poveznica na društvene mreže koje se mogu podijeliti sa postojećim i budućim poslovnim kontaktima.

Instagram

Ako ste u djelatnostima koje se baziraju na kreativnosti i vizualnom sadržaju za promociju, instagram je pravo mjesto. Poslovi koji se okreću oko modne industrije, industrije hrane, putovanja, njege kože i lica ili nekretnina, najbolje je da svoje instagram račune predstave na digitalnoj vizit kartici.

LinkedIn

LinkedIn je društvena mreža koja dobiva novi zamah u B2B poslovnom svijetu. Lideri i kreatori novih ideja svoje mjesto nalaze upravo na toj mreži. Sa 850 milijuna individualnih računa diljem svijeta, i rastućom ulogom u Hrvatskoj, poveznica na digitalnoj kartici je „must have“ za sve koji traže nove poslovne prilike.

Facebook

Dobri, stari Facebook je uz dosta kašljucanja u zadnje vrijeme i dalje glavno mjesto za tvrtke i male poslovne pothvate kojima je stalo do lokalne i globalne zajednice. Predstavljanje poslovnog profila i grupe koju vodite (nadamo se da koristite tu opciju jačanja svoje poslovne zajednice) putem digitalne vizitke pokazati će da vam je stalo do svojih pratitelja.

Youtube

Poveznica sa digitalne vizitke na neki video tutorial, predstavljanje novog proizvoda ili drugog video sadržaja pospješiti će prisutnost svijesti o brandu kod osoba koje sadržaj najbolje prihvaćaju vizualno.

TikTok i Snapchat

Mlađe generacije svoje vrijeme na društvenim mrežama provode u pravo ovdje. I dok se trendovi mijenjaju te će generacije stasale uz TikTok i Snapchat ostati uz njih i kad odrastu.

Pinterest

Na marginama spomena društvenih mreža, Pinterest je jedna vrlo aktivna društvena zajednica. Ova platforma za ideje i inspiraciju ima sposobnost povećati promet prema poslovnoj web stranici, ali i sama usmjeriti nove klijente.

Zato ne treba zanemariti Pinterest na vašoj CarefreeCard digitalnoj kartici.

Primjer 6. ručno unošenje podataka stvar je prošlosti

Digitalizacija mijenja svijet. Neke stvari na bolje, neke na gore. S promjenama smo se naučili živjeti, pogotovo s onima koje olakšavaju život.

Nakon konferencije, poslovnog sastanka, susreta sa starim znancima i neznancima, unošenje podataka u mobitel sa printane, papirnate vizitke više nije opcija.

Jednom razmijenjeni kontakt CarefreeCard DVK-om, ostaje spremljen u smartphonu i spreman je za upotrebu ili daljnje slanje.

Tako će biti puno lakše ostati u kontaktu i poslati popratnu poruku novim poznanicima i eventualnim budućim poslovnim partnerima.

Da zaključimo, CarefreeCard digitalna vizit kartica može biti pruga prema poslovnom uspjehu. Navedenim primjerima zajedničko je da olakšavaju umrežavanje i to čine na upečatljiv i elegantan način.

en_USEN